Karolina

Konditor med gesällbrev och känsla för smak, färg och form

Karolina.jpg

Med närmare 15 års erfarenhet från olika positioner inom konditori, bageri och restaurang har Karolina skaffat sig en bred kunskap om såväl tillverkningstekniker och råvaruhantering, som innehåll och smaker. Inte minst hur nytänkande kombinationer kan skapas med bibehållen respekt för de traditionella och klassiska smakerna och metoderna.

Karolina har både konditorexamen från från Ester Mosessons gymnasium i Göteborg samt vidareutbildning och gesällbrev. Hon har sedan examen finslipat sina kunskaper både som anställd och inom egna verksamheter. 2012 erhöll hon bland annat utnämningen Årets Semla i Göteborg på café Biscotti där hon också var delägare. Få kan som Karolina ta fram klassiska smaker med ny touch för att skapa spännande smakkombinationer både vad gäller matlagning och bakning.

Utöver yrkesskickligheten har Karolina också ett stort intresse för råvaror och att tillvara vad naturens skafferi har att erbjuda. Om bostaden ligger i Göteborg och arbetsköket i Tollered så finns skafferiet utan tvekan på Orust.

Här fylls lagren av råvaror för att under hela året användas till matlagning och bakning. Ramslök och granskott blir till olja och kryddsmör. Maskrosor blir marmelad och rabarbern hamnar i tårtmousse och sirap medan blommor blir torkat strössel och te. På hösten plockas svamp som läggs in och och allt medan skördetid övergår till vinter tas grödorna varsamt tillvara.

Det är också i trädgården vid huset på Orust som de tusentals bina huserar i sina kupor och ger honung till mat och bakverk året om.

Bin.jpg